Hoogste punt van het eerste woonblok (Kensington) is bereikt

Op vrijdag 24 februari is het hoogste punt bereikt van Blok Kensington in Hyde Park. Voor de gelegenheid werd woningbouwwethouder Jurgen Nobel rondgeleid op de bouwplaats door projectdirecteur Lars van Engelen namens Hyde Park, en projectleider André de Geus, namens De Vries en Verburg. Alle medewerkers van aannemer De Vries en Verburg zijn bedankt voor hun enorme inzet en werden getrakteerd op een lekkere snack. Blok Kensington bestaat uit 233 luxueuze appartementen en diverse bedrijfsruimtes in de plint van het gebouw.

De bouw is eind 2020 van start gegaan en na een periode van hard werken is het hoogste punt van Kensington bereikt. Woningbouwwethouder Jurgen Nobel ziet dit als een mooie mijlpaal. “Een eerste hoogtepunt, van de 3800 woningen, die hier in Hyde Park komen. Wie de maquette in Hyde Park House bekijkt, ziet de ambitie en ziet ook hoe Hoofddorp verandert. Dit is echt een wijk die Hoofddorp op de kaart zet, op een hele positieve manier.” Initiatiefnemers Snippe Projecten en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling sluiten zich hierbij aan. André de Geus, Projectleider van De Vries & Verburg heeft samen met zijn team hard gewerkt om deze mijlpaal te bereiken. “Wij zijn trots dat wij als eerste aannemer mochten starten met Blok Kensington en nu dit hoog(s)te punt met elkaar hebben bereikt!” De eerste woningen worden in september 2023 opgeleverd.

Blok Kensington in Hyde Park
Kensington is ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam. Hun ontwerp omvat verschillende bouwdelen, die veelal trapvormig zijn opgebouwd. Dat zorgt voor een optimale lichttoetreding in de woningen en biedt ruimte voor grote dakterrassen en buitenruimten. Het vormt het eerste gebouw van de zeven gebouwen die gerealiseerd gaan worden.

Specificaties
Stedenbouwkundig plan Hyde Park: MVRDV, Rotterdam, Winy Maas
Ontwerp Kensington: Barcode Architects, Rotterdam
Ontwerp binnentuin: Piet Oudolf, Delta Vormgroep
Aannemer: De Vries en Verburg, Stolwijk, www.devriesverburg.nl
Opdrachtgever: Hyde Park Hoofddorp, www.hydeparkishere.nl
Aantal appartementen: 233
Verwachte oplevering eerste woningen: september 2023

Grootschalige gebiedsontwikkeling
Hyde Park is uitzonderlijk door zijn omvang met 3.800 woningen waar straks circa 6.000 mensen wonen. Minstens zo bijzonder is de bijzondere kwaliteit. De stedenbouwkundige opzet is van de hand van Winy Maas van het internationaal geroemde bureau MVRDV. Aan de woongebouwen werken vooraanstaande architectenbureaus uit binnen- en buitenland mee.