Eerste paal voor tweede deelgebied Hyde Park

11 oktober '21

Op maandag 11 oktober 2021 is de eerste paal geboord voor het tweede deelgebied van Hyde Park door bouwer KBM Groep. De eerste paal is bestemd voor woongebouw Notting Hill, waar 310 appartementen in komen. Een mijlpaal voor Hyde Park dat de bouw nog dit jaar plaats vindt. Dat er nog dit jaar wordt gestart komt mede door de snelle verkoop van de woningen, die nog maar vier maanden geleden is gestart.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Notting Hill wordt gekenmerkt door zijn getrapte terrassen waardoor in elke woning de maximale hoeveelheid zon kan binnenvallen. Het ontwerp van de in totaal 310 woningen, die gezamenlijk Notting Hill vormen, werd bedacht aan de tekentafels bij MVSA Architects. De fantastische binnentuin van maar liefst 1450 m2 is een ontwerp van OKRA landschapsarchitecten. Het woonaanbod is heel divers: van studio’s van 45 m² tot penthouses van 158 m².

Andre Snippe, initiatiefnemer van Hyde Park, is content dat de bouw start. “Notting Hill is voor 70% al verkocht en de inschrijvingen blijven binnenstromen, inmiddels al meer dan 20.000 geïnteresseerden die een woning zoeken. Doordat het woningaanbod zo divers is, kunnen we elk type doelgroep blij maken, van starter tot aan gepensioneerde. En dat is in de huidige woningmarkt hard nodig.”

Harm Janssen, directeur van gebiedsontwikkelaar BPD regio Noord-West: “We kunnen in Hyde Park invulling geven aan onze ambitie om woongebieden te ontwikkelen voor mensen met een verschillende achtergrond. Betaalbaarheid is daarin belangrijk.”

Bouwer Willem van der Plas (KBM) is trots deel uit te maken van Hyde Park: “Hyde Park is een geweldig project. De start bouw van Notting Hill is voor ons ook een mooie mijlpaal na een intensief voorbereidingstraject. Met ons enthousiaste team en alle betrokken projectpartners gaan we hier iets moois realiseren.”

Hyde Park House

De verkoop van de woningen vindt plaats in het Hyde Park House, een groot verkoopcentrum waar naast drie compleet ingerichte woningen ook veel interieuropties worden gepresenteerd. Een bezoek is alleen op afspraak mogelijk. Hyde Park heeft daarvoor wel de openingstijden verruimd, waardoor ook afspraken in de weekenden worden gemaakt.

Hyde Park is een initiatief van Snippe Projecten en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Het stedenbouwkundig plan voor de nieuwe wijk is van Winy Maas van MVRDV. De volgende woongebouwen komen begin 2022 in verkoop.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Specificaties

  • Ontwerp Notting Hill: MVSA Architects, Amsterdam
  • Ontwerp binnentuin: Wim Voogt, OKRA landschapsarchitecten, Utrecht
  • Aannemer: KBM Groep, Katwijk aan Zee, https://kbm.nl/
  • Opdrachtgever: Hyde Park Hoofddorp, www.hydeparkishere.nl.
  • Aantal appartementen: 310.
  Schrijf mij in
  Woningen