Blok Knightsbridge nu in verkoop

Blok Knightsbridge bestaat uit luxueuze appartementen. Blok Knightsbridge kenmerkt zich met verschillende groottes en met prachtige buitenruimtes. Het blok is ontworpen door Team V Architectuur en de fraaie binnentuin is van de vooraanstaande landschapsarchitect Piet Oudolf. Dat zijn slechts een paar van de bijzondere kenmerken van Blok Knightsbridge.

Benieuwd naar de prijzen en het actuele aanbod? Schrijf u dan nu in

Knightsbridge

Architectuur met zowel verschillen in hoogte als vorm resulteert hier in een nieuwe stedelijke manier van leven. Zo is een breed scala aan woonruimtes ontstaan met onder andere woon-werkwoningen, maisonnettes, studio’s, twee- en driekamerappartementen en ruim bemeten penthouses met grote terrassen. Knightsbridge spreekt daarmee een divers publiek en een aangename mix van ‘jong en oud’ aan. Samenwoners, jonge gezinnen, empty nesters en expats; Knightsbridge biedt letterlijk voor elk wat wils. De woningen beschikken over ruime balkons of dakterrassen met een hoog afwerkingsniveau. Beneden zijn er o.a. parkeervoorzieningen en faciliteiten om fietsen te stallen. Verder hebben bewoners toegang tot de prachtige binnentuin. Ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, internationaal erkend als grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp
image alt

De architecten van Knightsbridge

Als straks de eerste bewoners hun appartementen betrekken in Knightsbridge, dan begint het eigenlijk pas voor Team V Architectuur. Voor dit architectenbureau is een gebouw niet ‘af’ bij de oplevering. Nee, op dat moment is hun ontwerp slechts klaar om te gaan leven en bij te dragen aan de samenleving en de cultuur. Geen eind dus, maar een begin.

De uitdaging van Hyde Park zat hem voor Team V Architectuur in drie dingen. Een sterk en modern stedelijk plan voor het gehele gebied. De aandacht die hier wordt besteed aan goeddoordachte vormgeving.

En dan is her ook nog de iconische plek die Knightsbridge inneemt. Het is de entree van Hyde Park, gelegen aan de voornaamste boulevard die Hyde Park ontsluit. “Alle reden om er een iconisch gebouw van te maken. Met een passende vertaling van het masterplan in het ontwerp, maar ook in het gebruik van hoogwaardige materialen, een rijke variatie aan verschillende type woningen – maar liefst 406 in totaal – en met een geweldige binnentuin.”

image alt

Grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen

De Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) geniet internationale faam. In Engeland – waar ze zoals bekend helemaal ‘tuin-gek’ zijn – kan hij niet onopgemerkt over straat. In Nederland is hij bij het grote publiek weliswaar niet zo bekend, maar bij de kenners is zijn status onverminderd hoog. Alle reden voor Hyde Park om juist deze ‘grootmeester’ te vragen de ‘courtyards’ ofwel de binnentuinen in de nieuwe stadswijk te ontwerpen en vorm te geven. De inzet van Piet Oudolf daarbij is een logische keuze, want hij is de onbetwiste autoriteit op dit gebied. Na een studie landschapsarchitectuur startte hij een hoveniersbedrijf en ging ook zelf kweken. In Hummelo kweekt en beheert hij een van Nederlands grootste collecties aan planten, struiken en gewassen die goed gedijen in een mild en vochtig klimaat.

Als ontwerper van tuinen en landschappen is hij al even beroemd. Van zijn hand zijn onder andere de schitterende ‘Gardens of Remembrance’ in New York, die zijn aangelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11. In Nederland komen we zijn werk onder meer tegen in het landschap van het Singermuseum in Laren en van Museum Voorlinden in Wassenaar. Bij zijn ontwerpen voor Hyde Park laat hij zich inspireren door de omliggende flora en de aanblik van de jaargetijden in de Haarlemmermeer. Zo ontstaat in heel Hyde Park een bijzondere band tussen de binnenstedelijke dichtheid van de bebouwing en het leven in de natuur.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp
  Schrijf mij in
  Woningen