Bouw appartementengebouw Octavia Hill in Hyde Park gestart

30 oktober '23

Maandag 30 oktober gaf wethouder Jurgen Nobel (woningbouw, grondzaken en ruimtelijke ontwikkelingen) van gemeente Haarlemmermeer het startsein voor de bouw van appartementengebouw Octavia Hill in de nieuwbouwwijk Hyde Park in Hoofddorp. Hier worden door ontwikkelcombinatie Snippe Projecten B.V. – BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 124 sociale huurwoningen gerealiseerd voor woningcorporatie Ymere. De twee- en driekamerappartementen, waar grote vraag naar is onder woningzoekenden in de regio, worden gebouwd in het hart van de nieuwe stadswijk voor starters, young professionals, senioren en gezinnen. Het gebouw is ideaal gelegen tussen het stadspark en OV-knooppunt Hoofddorp.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp
Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Sociale huurwoningen

Alle betrokken partijen tonen zich verheugd dat ze met dit project een bijdrage leveren aan de doelstelling van de realisatie van sociale huurwoningen in de Metropoolregio Amsterdam. Het blok is een ontwerp van Studioninedots en voorzien van luxueuze gevelmaterialen geheel volgens het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteit plan naar ontwerp van Winy Maas van MVRDV. Het appartementenblok met haar statige uitstraling biedt op de begane grond ruimte aan diverse voorzieningen en een eigen ontsluiting. Qua duurzaamheid komt de nieuwbouw uit op een energielabel A+++. Aannemer is De Vries en Verburg Bouw.

Locatie nieuwe wijk

Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, die tussen Hoofddorp Centrum en op loopafstand van het NS-station Hoofddorp ligt. Hyde Park is straks een volwaardige stadswijk met circa 3.800 appartementen, moderne en hoogstedelijke architectuur en waar naast woonruimte en een diversiteit aan voorzieningen, ook groen en leefruimte wordt ontwikkeld.

  Schrijf mij in
  Woningen