Duwo tekent koopcontract voor 563 woningen in Hyde Park Hoofddorp

17 januari '23

DUWO heeft in Hoofddorp 563 nog te bouwen studentenwoningen aangekocht van ontwikkelaars Snippe Projecten en BPD | Bouwfonds Property Development. De koopovereenkomst betreft vijf aaneengesloten woonblokken in de nieuwe wijk Hyde Park. Tevens werd met aannemer DURA Vermeer een realisatieovereenkomst getekend. Een en ander gebeurde onder het toeziend oog van Jurgen Nobel, wethouder woningbouw en grondzaken bij de gemeente Haarlemmermeer.
Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, die tussen Hoofddorp Centrum en het plaatselijke NS-station ligt. De wijk is aangekocht door ontwikkelaars/ontwikkelcombinatie Hyde Park die er een moderne groene woonwijk met 3.800 woningen van wil maken. Inmiddels zijn er al kantoren gesloopt en is een deel van de woningen in aanbouw.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Intentieovereenkomst

In een van de deelplannen, Camden Town, komen de 563 studentenwoningen die DUWO nu heeft aangekocht. Eerder werd daarvoor al een intentieovereenkomst met de ontwikkelaars gesloten. De studentenhuisvesting in Camden Town wordt divers. In de vijf woonblokken zijn ongeveer alle door DUWO gehanteerde woontypes te vinden: studettes, kleine studio’s, grote studio’s, stings (zelfstandige woningen in een groep) en PhD-woningen. Ze variëren in oppervlakte van ruim 20 tot 32 m2 en worden vrijwel volledig naar het DUWO-programma van eisen voor studentenhuisvesting gebouwd.

Voor 66% van alle woningen kunnen huurders onder de 23 jaar huurtoeslag krijgen (huurpriizen onder de kwaliteitskortingsgrens van 442 euro). De vijf woonblokken krijgen elk een eigen identiteit, met een eigen uitstraling, materiaalgebruik en eigen ontsluiting. Daarmee zijn het eigenlijk vijf grote studentenhuizen waar niet massaal en anoniem wordt gewoond. Verder komen er common rooms, studieruimte, wasserette, fietsenstallingen en andere gebruikelijke faciliteiten. In het midden van de bouwblokken komt een gedeelde binnentuin. Qua duurzaamheid komt de nieuwbouw uit op een label A+++.

Bouw op korte termijn

Het plan voor de studentenwoningen is ontworpen door het Delftse architectenbureau Vakwerk en past binnen het stedenbouwkundig plan, opgesteld door het Rotterdamse MVRDV. De gemeente heeft inmiddels het bestemmingsplan goedgekeurd en ook de omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouw zal op korte termijn beginnen. Belangrijk motief voor studentenhuisvesting in niet-studentenstad Hoofddorp is de wens om het Amsterdamse studentenaanbod van DUWO met 4.000 woningen te laten groeien vanwege de enorme kamernood in de hoofdstad. Hoofddorp hoort bij de Metropoolregio Amsterdam en Camden Town ligt bovendien zeer gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer.

Ondertekening

De overeenkomst met de twee ontwikkelaars werd ondertekend door Anneleen Lagae, bestuursvoorzitter DUWO, André Snippe en Lars van Engelen, beiden directeur Snippe Projecten en Peter van Oeveren, directeur BPD (Snippe en BPD vormen samen ontwikkelcombinatie Hyde Park). De overeenkomst met DURA Vermeer werd ondertekend door directeur Edwin de Kuiper en mevrouw Lagae.

Bron: Vastgoed Journaal

  Schrijf mij in
  Woningen