Fotograaf volgt bouw van stadswijk Hyde Park in Hoofddorp

2 januari '24

De Hoofddorpse fotograaf Kees van der Veer volgt sinds het begin de bouw van de stadswijk Hyde Park in Hoofddorp. In januari 2024 wordt de eerste woning opgeleverd. Hyde Park kenmerkt zich door heel veel kleine appartementen en studio’s in hoogbouw, bij het NS-station van Hoofddorp. Een stadse wijk die niet per se bij het ooit dorpse karakter van Hoofddorp past. Maar juist omdat het NS-station dicht bij is wordt gemikt op nieuwe inwoners die geen auto willen hebben, maar fietsen en met het openbaar vervoer reizen. En dat is op loopafstand te vinden.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Het eerste appartementencomplex Kensington wordt in januari 2024 opgeleverd. Kees van der Veer volgde de bouw vanaf het begin. Zijn foto’s geven een kijk op de bouw van een heel erg on-Haarlemmermeerse nieuwbouw wijk vol stadse appartementen.

Na Hyde Park zullen er in het centrum van Hoofddorp nog meer hoge woongebouwen verrijzen. Niet zozeer vol kleine studio’s maar wel vol appartementen. De gevolgen voor autogebruik, parkeren, een groene omgeving en andere centrumeigenschappen worden door de gemeente zoals dat heet ’gemonitord’.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp
Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

© Foto’s Kees van der Veer

  Schrijf mij in
  Woningen