Notting Hill is volgende stap in woningbouw Hyde Park

5 juni '20

Hyde Park krijgt een nieuw appartementengebouw, Notting Hill. Dit appartementengebouw krijgt een groene binnentuin. Het is ontworpen door Roberto Meyer van MVSA Architects. Op de plek van Notting Hill in Beukenhorst-West zijn eerder dit jaar al oude kantoorgebouwen gesloopt. Het college van B&W vraagt nu aan de gemeenteraad om een ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Blij met ontwikkeling

Projectwethouder Jurgen Nobel van het stadscentrum Hoofddorp is blij met deze ontwikkeling. ,,Hyde Park wordt een mooie wijk. Het lost onze belofte in om voor een diverse groep te bouwen. De appartementen van Notting Hill zijn geschikt voor jonge starters op de woningmarkt, maar ook voor ouderen of mensen die een kantoor aan huis willen. Voor ieder wat wils dus. De eerste stappen naar een stedelijk centrum worden met de woningen van Notting Hill gezet”, zegt de wethouder.

Leegstand

Volgens wethouder Ap Reinders heeft kantorenwijk Beukenhorst West met veel leegstand te maken, maar daar zal als het aan Reinders ligt snel verandering in komen. ,,Niet alleen wordt het een mooie woonbuurt, dichtbij het station, het is ook een wijk waar werken en wonen goed samengaan. In Notting Hill zitten heel wat vierkante meters commerciële ruimtes. Dat is bouwen voor de toekomst”, laat de wethouder weten.

Woningen voor een brede doelgroep

De 311 appartementen hebben verschillende groottes, waardoor ze voor een brede doelgroep interessant zijn. Straks zijn er woningen voor starters van gemiddeld vijftig vierkante meter. Deze beginnen vanaf 37 vierkante meter, maar daarnaast komen ook woningen van 70 vierkante en 145 vierkante meter groot. Een aantal appartementen is geschikt voor kantoor aan huis. Er komen geen sociale huurwoningen in Notting Hill. Die komen wel in andere –nog te bouwen- gebouwen van Hyde Park.

Kapper of makelaar

Op de begane grond zijn bedrijfsruimtes voor bijvoorbeeld kantoren, een makelaar of kapper gepland. Het gaat in totaal om max. 546 vierkante meter. Winkels of horeca komen hier niet.

Parkeren

Onder het gebouw komen parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners. Een aantal van hen kan een parkeerplaats kopen of huren in het gebouw ernaast. Voor bezoekers komen parkeerplaatsen in de parkeergarage aan de Neptunusstraat. In de garage van Notting Hill komt ook parkeerruimte voor deelauto’s voor bewoners. De komende jaren wordt de parkeerdruk in het gebied gemonitord.

 

Hoogtes

De appartementen aan de Kruisweg zijn een verdieping lager dan in het stedenbouwkundig plan is beschreven. Delen van het gebouw aan de kant van de Kruisweg krijgen volgens de huidige plannen zes verdiepingen. Andere delen aan deze kant worden twaalf verdiepingen hoog. Aan de kant van de Planetenweg wordt het deels negen en deels veertien verdiepingen hoog. Dat is maximaal een hoogte van 45 meter. Het laagste punt van het gebouw wordt 7,5 meter (twee verdiepingen). Dat is aan de kant van de Jupiterstraat.

Kensington en Knightsbridge

Notting Hill is het derde bouwblok op Beukenhorst-West waarvoor Hyde Park bij de gemeente plannen heeft ingediend. Voor het bouwblok tussen de Marsstraat en de Kruisweg is de procedure voor de definitieve omgevingsvergunning inmiddels afgerond. Dat geldt ook voor het bouwblok aan de Planetenweg 115. Die gebouwen krijgen de namen Kensington en Knightsbridge. Daarvoor moet de gemeente nog een bouwvergunning afgeven.

  Schrijf mij in
  Woningen