Snippe Projecten en BPD bundelen krachten voor Hyde Park

2 september '20

BPD, Bouwfonds Property Development, gaat samen met Snippe Projecten Hyde Park in Hoofddorp realiseren. Twee ervaren en gerenommeerde ontwikkelaars zetten daarmee gezamenlijk de schouders onder een van de grootste gebiedsontwikkelingen in de Benelux. Hyde Park is uitzonderlijk door zijn omvang met 3.800 woningen waar straks 6.000 mensen wonen. De aantrekkelijke stedelijke woonwijk heeft – na realisatie – een verkoopwaarde van meer dan één miljard euro. Minstens zo bijzonder is de bijzondere kwaliteit. De stedenbouwkundige opzet is van de hand van Winy Maas van het internationaal geroemde bureau MVRDV. Aan de woongebouwen werken vooraanstaande architectenbureaus uit binnen- en buitenland mee.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Op de plek van Beukenhorst-West

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. De wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Haarlemmermeer. Op dit moment zijn er al meer dan 9.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. In september van dit jaar start de verkoop van de eerste woningen. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Schat aan ervaring

BPD neemt net als Snippe Projecten voor 50% deel aan Hyde Park. André Snippe, CEO van Snippe Projecten, is verheugd over de samenwerking: “Dit is niet alleen goed voor Hyde Park, maar ook voor onze beide organisaties. BPD heeft in haar 75-jarige bestaan een schat aan ervaring opgedaan met andere grote gebiedsontwikkelingen waar wij ook weer het nodige van kunnen opsteken. En omgekeerd hebben wij met het Hyde Park House, met zijn complete design-modelwoningen, een persoonlijk verkoopconcept dat voor BPD weer aantrekkelijk is.” Walter de Boer, CEO van BPD: “Ik ben onder de indruk van die klantbenadering waarin persoonlijke aanpak en beleving centraal staan. Van onze kant leveren we graag de expertise, kennis en kunde om dit fantastische project succesvol samen te realiseren.”

Met de komst van BPD als aandeelhouder gaat de International Campus Group, voormalig aandeelhouder, zich weer intensief richten op haar specialiteit, de asset class van studentenhuisvesting, jongeren huisvesting en co-living.

Grootschalige gebiedsontwikkeling

Snippe Projecten heeft de nodige ervaring met grootschalige gebiedsontwikkelingen. Zo is het bedrijf in Diemen initiatiefnemer van Holland Park. In minder dan 8 jaar tijd is hier een aantrekkelijke wijk met 2.300 woningen gerealiseerd. Ook in Purmerend werkt Snippe aan meerdere grote woningbouwprojecten.

BPD is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim twintig kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte het bedrijf BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland.

  Schrijf mij in
  Woningen