Straten Hyde Park krijgen nieuwe namen

10 maart '22

Beukenhorst-West heet voortaan Hyde Park. Enkele weken geleden zijn de nieuwe straatnamen bekendgemaakt voor de nieuwe wijk. De straat langs de Kagertocht heet in de toekomst Bridgemankade, naar de ontwerper van het Londense stadspark Hyde Park. Hyde Park is straks de nieuwe wijk in Stadscentrum Hoofddorp met ongeveer 3.800 nieuwe appartementen en faciliteiten, zoals bijvoorbeeld: een sportschool, horeca, wellness en medisch centrum.

Stadse wijk

De nieuwe straatnamen passen bij de moderne en stadse uitstraling van Hyde Park: een stadswijk van een internationaal architectuurniveau. Voor het ontwerp van de wijk en de gebouwen is gekozen voor toonaangevende architecten als Roberto Meyer van MVSA Architects, Team V Architectuur, Barcode Architects en Manuelle Gautrand Architecture. De wereldberoemde architect Winy Maas van MVRDV is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan van Hyde Park. Landschapsarchitect Piet Oudolf, onder meer bekend van de Gardens of Remembrance in New York, ontwerpt de binnentuinen van de woongebouwen.

Iets drinken op het Berlageplein

Voor de nieuwe straatnamen is gekozen voor architecten die hun sporen al verdiend hebben. Het gaat dus niet om de architecten die de gebouwen in Hyde Park ontwerpen. De namen zijn geïnspireerd op toonaangevende nationaal en internationale architecten, zoals: Berlage, Eiffel, Horta en Dudok. Ook komen er straatnamen van vrouwelijke architecten als Aulenti en Hadid.

Huisnummers

De nieuwe sfeer in de wijk is niet de enige reden voor de nieuwe straatnamen. Het is ook praktisch. Er komen namelijk 3.800 huisnummers bij en bestaande huisnummers veranderen daardoor. Ook komen er een paar nieuwe straten in het gebied bij en verandert de loop van een paar straten. Genoeg reden om niet alleen de straatnamen, maar ook de naam van de wijk en de huisnummers aan te passen.

Eerste nieuwe straatnaam over 2,5 jaar

De straatnamen in de wijk wijzigen niet allemaal op hetzelfde moment. Dat is afhankelijk van het moment van oplevering van de nieuwe gebouwen. De eerste straatnamen wijzigen naar verwachting eind 2022. Uiteindelijk wijzigen alle straatnamen in het gebied van planetennamen naar architectennamen. De bewegwijzeringsborden naar Beukenhorst-West verdwijnen de komende jaren.

Bron: Bouwen Aan De Hydepark

straatnamen hydepark
  Schrijf mij in
  Woningen