Ymere realiseert 120 sociale huurwoningen in Hyde Park

10 december '20

Op woensdag 9 december 2020 ondertekenden Viviane Regout, directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere, Lars van Engelen, directeur Snippe BV en Harm Jansen, directeur van BPD de intentieovereenkomst voor de koop van 120 sociale huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp. Snippe BV en BPD zijn samen de aandeelhouders van Hyde Park. De woningen zijn de eerste van 800 sociale huurwoningen. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. De corporatie wil in deze regio graag meer compacte appartementen aan haar woningportefeuille toevoegen. Viviane Regout: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Zestig tot zeventig procent van onze woningzoekenden bestaat uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren. Hyde Park wordt een prachtige, nieuwe wijk in het centrum van Hoofddorp. Het is goed dat hier straks ook plek is voor sociale huurappartementen, waar we vooral veel starters op de woningmarkt blij mee gaan maken.” Ymere heeft het voornemen om nog meer sociale woningen in Hyde Park af te nemen.

Hydeparkishere | Nieuwbouw Hoofddorp

Veel belangstelling

Ook Lars van Engelen is verheugd over de samenwerking met Ymere: “Ymere is een grote en ervaren corporatie die ook sterk in de Haarlemmermeer aanwezig is. Hun wensen sluiten goed aan bij onze visie voor Hyde Park als hoogstedelijke woonwijk bij het station.” Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. De bouw van de eerste woongebouwen is inmiddels gestart. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Starters

De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw in het plangebied Hyde Park. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. Zowel voor jongeren als werkende starters van onder de 35 jaar. Met name onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot. De overige woningen zijn bestemd voor reguliere woningzoekenden. Nu de intentieovereenkomst is ondertekend gaan Ymere en de ontwikkelaar het plan verder uitwerken en volgt een definitieve koopovereenkomst. Naar verwachting start de bouw van de woningen begin 2022 en kunnen de huurders in 2024 hun intrek nemen in de woningen.

  Schrijf mij in
  Woningen