Blok Kensington
nu in verkoop

Blok Kensington bestaat uit 233 luxueuze appartementen vanaf €354.500 tot €1.249.500 V.O.N. Blok Kensington kenmerkt zich met verschillende groottes en met prachtige buitenruimtes. Het blok is ontworpen door Barcode Architects en de fraaie binnentuin is van de vooraanstaande landschapsarchitect Piet Oudolf. Dat zijn een paar van de bijzondere kenmerken van Blok Kensington.

What’s in the name

Alle appartementenblokken in Hyde Park worden vernoemd naar legendarische Londense wijken. Kensington is zondermeer een van de chicste wijken in deze metropool. Statige panden en luxe Britse automobielen als Bentley, Jaguar en Landrover domineren het straatbeeld. De wijk telt twee parken: Kensington Garden (een van de maar liefst acht koninklijke parken in de stad) en het Holland Park. In dat park scharrelen pauwen rond, er staat een oranjerie (wintertuin) waar een deel van de planten overwintert, en u vindt er tennisbanen én een cricketveld. Kortom, veel Britser kunt u het niet krijgen.

Kensington

Architectuur met zowel verschillen in hoogte als vorm resulteert hier in een nieuwe stedelijke manier van leven. Zo is een breed scala aan woonruimtes ontstaan met onder andere woon-werkwoningen, maisonnettes, studio’s, twee- en driekamerappartementen en ruim bemeten penthouses met grote terrassen. Kensington spreekt daarmee een divers publiek en een aangename mix van ‘jong en oud’ aan. Samenwoners, jonge gezinnen, empty nesters en expats; Kensington biedt letterlijk voor elk wat wils. Alle woningen beschikken over ruime balkons of dakterrassen met een hoog afwerkingsniveau. Beneden zijn er o.a. parkeervoorzieningen, bergingen en faciliteiten om fietsen te stallen. Verder hebben bewoners toegang tot de prachtige binnentuin. Ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, internationaal erkend als grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen. Tot slot heeft Kensington binnen Hyde Park een unieke ligging. Het grenst direct aan het stadspark en biedt uitzicht op het water, met op loopafstand het stads- en winkelcentrum en de tennisclub.

De architecten van Kensington

Een rijke diversiteit aan verspringende gevels die samen een fascinerend architectonisch icoon vormen. Dat fraaie contrast in Kensington werd bedacht aan de tekentafels aan de Scheepmakershaven in Rotterdam. Daar zetelen de meer dan 70 creatieve geesten van Barcode Architecten.

Dirk Peters en Caro van der Venne richtten het bureau op in 2010. Bij alles wat ze ontwerpen zijn ze doorlopend op zoek naar een bijzondere invalshoek. “Wat we leuk vinden in architectuur en waar we naar zoeken in al onze ontwerpen, is een soort twist, die de juiste reactie oproept bij mensen die het ontwerp kennen, maar ook bij mensen die voor het eerst met het gebouw in aanraking komen.” De visie van Barcode is om gebouwen te ontwerpen die rondom hun plek de stad laten (her)leven en duidelijk een eigen stempel drukken op de omgeving. Ontwerpen die u meenemen als u ernaar kijkt en waarmee u zich kunt identificeren als stadgenoot of bewoner. In tien jaar tijd is Barcode uitgegroeid tot een bureau met een internationaal portfolio en bekend om haar bijzondere ontwerpen voor woon- en culturele gebouwen. Recente hoogtepunten zijn de stedelijke iconen The Muse en CasaNova Rotterdam, het bijzondere ontwerp voor Sluishuis Amsterdam en de bibliotheek in het Franse Caen.

Grootmeester op het gebied van tuinen en landschappen

De Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) geniet internationale faam. In Engeland – waar ze zoals bekend helemaal ‘tuin-gek’ zijn – kan hij niet onopgemerkt over straat. In Nederland is hij bij het grote publiek weliswaar niet zo bekend, maar bij de kenners is zijn status onverminderd hoog. Alle reden voor Hyde Park om juist deze ‘grootmeester’ te vragen de ‘courtyards’ ofwel de binnentuinen in de nieuwe stadswijk te ontwerpen en vorm te geven.

De inzet van Piet Oudolf daarbij is een logische keuze, want hij is de onbetwiste autoriteit op dit gebied. Na een studie landschapsarchitectuur startte hij een hoveniersbedrijf en ging ook zelf kweken. In Hummelo kweekt en beheert hij een van Nederlands grootste collecties aan planten, struiken en gewassen die goed gedijen in een mild en vochtig klimaat.
Als ontwerper van tuinen en landschappen is hij al even beroemd. Van zijn hand zijn onder andere de schitterende ‘Gardens of Remembrance’ in New York, die zijn aangelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11. In Nederland komen we zijn werk onder meer tegen in het landschap van het Singermuseum in Laren en van Museum Voorlinden in Wassenaar.
Bij zijn ontwerpen voor Hyde Park laat hij zich inspireren door de omliggende flora en de aanblik van de jaargetijden in de Haarlemmermeer. Zo ontstaat in heel Hyde Park een bijzondere band tussen de binnenstedelijke dichtheid van de bebouwing en het leven in de natuur.

Loading...