Blok Notting Hill
is uitverkocht

Blok Notting Hill bestaat uit 310 luxueuze appartementen vanaf €349.500,- V.O.N. Blok Notting Hill kenmerkt zich met verschillende groottes en met prachtige buitenruimtes. Het blok is ontworpen door MVSA Architects en de binnentuin is een ontwerp van OKRA landschapsarchitecten. Dat zijn een paar van de bijzondere kenmerken van Blok Notting Hill.

Benieuwd naar de prijzen en het actuele aanbod? Schrijf u dan nu in

What’s in a name

Elk appartementenblok in Hyde Park draagt de naam van een beroemde Londense wijk. Chelsea, Kensington, Knightsbridge; ze spreken tot de verbeelding. Dat geldt helemaal voor Notting Hill. Die wijk dankt zijn wereldfaam mede aan de prijswinnende romantische filmkomedie ‘Notting Hill’ met Julia Roberts en Hugh Grant. Londenaren kijken daar anders tegenaan. Die zijn vooral verrukt van de prachtige pasteltinten en statige Victoriaanse huizen die de wijk z’n karakteristieke uiterlijk geven. Dat veel wereldsterren (onder andere Madonna) er een huis bezitten vinden de Engelsen minder boeiend. Hun belangstelling – ze zijn daar nu eenmaal dol op tuinieren – gaat veel meer uit naar de prachtige bloesems die hier in het voorjaar en in de zomer te bewonderen zijn. En daar ligt een duidelijke parallel met het appartementengebouw Notting Hill in de Amsterdamse metropool. Reken maar dat bloesemliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen als de door OKRA Landschapsarchitecten ingerichte binnentuin in het voorjaar in bloei komt.

Notting Hill

Architectuur met zowel verschillen in hoogte als vorm resulteert hier in een nieuwe stedelijke manier van leven. Zo is een breed scala aan woonruimtes ontstaan met onder andere woon-werkwoningen, maisonnettes, studio’s, twee- en driekamerappartementen en ruim bemeten penthouses met grote terrassen. Notting Hill spreekt daarmee een divers publiek en een aangename mix van ‘jong en oud’ aan. Samenwoners, jonge gezinnen, empty nesters en expats; Notting Hill biedt letterlijk voor elk wat wils. De woningen beschikken over ruime balkons of dakterrassen met een hoog afwerkingsniveau. Beneden zijn er o.a. parkeervoorzieningen en faciliteiten om fietsen te stallen. Verder hebben bewoners toegang tot de prachtige binnentuin. Ontworpen door tuinarchitect Wim Voogt van OKRA landschapsarchitecten.

De architecten van Notting Hill

‘Gebouwen ontwerpen waar de gebruikers van houden.’ Dat is het motto van architectenbureau MVSA, dat tekende voor het ontwerp van de zes verschillende gebouwen, met in totaal 310 woningen, die gezamenlijk Notting Hill vormen. MVSA (Meyer en Van Schooten Architecten) ging klein van start in de jaren ’80. Vandaag de dag is het een groot bureau, met meer dan zestig architecten en ontwerpers en vestigingen in Nederland en Zwitserland. Hun meest bekende project is ongetwijfeld het Centraal Station van Rotterdam. Maar aan kleinere projecten werken ze met net zoveel toewijding. “Interessant aan Notting Hill is dat het geen groot stedenbouwkundig plan is, met generieke grote blokken. Maar een project met een menselijke schaal, waardoor je toch je eigen huis kunt herkennen.” Getrapte terrassen zijn een opvallend element van Notting Hill. Dat heeft te maken met de optimale benutting van de ‘sun cuts’ zoals dat heet in architectentaal. Waardoor in elke woning de maximale hoeveelheid zon kan binnenvallen en ook de fantastische binnentuin van maar liefst 1450 m2 altijd voldoende daglicht heeft.

Een binnentuin gebaseerd op een wonderschone Engelse klif

De binnentuin is een ontwerp van OKRA landschapsarchitecten uit Utrecht. Een bureau met zo’n 40 medewerkers dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Of het nu gaat om de herinrichting van de binnenstad van de kleinste Hanzestad van Nederland, Hattem, of vormgeven aan de openbare ruimte van een 15 hectare grote woonwijk in de groene gordel van Parijs; OKRA weet er wel raad mee. Een ontwerp is pas een succes als het langdurig een toegevoegde waarde heeft voor het publiek. Dat is het motto van OKRA, en daarmee voor ogen ontwierpen ze ook deze binnentuin. Het landschap van Golden Cap was daarbij hun inspiratiebron. De Golden Cap is een wonderschone klif in het zuidwesten van Engeland. Het hoogste punt meet maar liefst 191 meter en biedt enerzijds zicht op het Kanaal. Landinwaarts ontvouwt zich het kleurrijke typische Engelse landschap. Kortom, een rijke bron waaruit de landschapsarchitecten en -ontwerpers van het bureau naar hartenlust konden putten voor het ontwerpen en inrichten van deze tuin.

Loading...